60 Shades of You

60 Shades of You, themadagen om jezelf te leren kennen

In een sollicitatiegesprek is het een veelgestelde vraag: Wat zijn je belangrijkste goede (of slechte) kwaliteiten? Het antwoord dat je geeft is dan een indicator voor de mate waarin je jezelf kent. Maar wat doe je met die zelfkennis?

Hoe uiten je kwaliteiten zich in je leven? En hoe ga je om met kwaliteiten die je meent niet te hebben?

In een lange serie maandelijkse themadagen kun je al je innerlijke kwaliteiten leren kennen en ze verdiepen. We nemen er 60, geïnspireerd op de 60 vormen van qi uit Bazi, de Chinese astrologie.

De kwaliteit die we in april onderzoeken is wijsheid.

paradijsvogel innerlijke kwaliteit 60 Shades of You Yin in Yang Emile Weesie

Innerlijke kwaliteiten

Veel mensen willen hun vleugels uitslaan, willen hun eigen leven leiden en eindelijk echt worden gezien. Daarvoor is het nodig dat je al je kwaliteiten inzet. Pas dan kun je voluit gaan leven. En dan zul je de pracht van de paradijsvogel op bovenstaande foto evenaren.

60 Shades of You biedt je in totaal zestig innerlijke kwaliteiten die de moeite waard zijn om te verkennen en te verrijken. In april is het thema ‘wijsheid’.

Zelfwaardering

Als de zon lekker schijnt gaat het al snel met iedereen goed. Het is dan gemakkelijker om lekker in je vel te zitten, je ontspannen te voelen en het beste van jezelf te laten zien. Als de zon te hard schijnt of juist helemaal niet, of als de zon steeds aan de andere kant van de straat wel schijnt, is dat een stuk lastiger. Het aloude advies om even tot tien te tellen en een paar keer diep adem te halen helpt vaak al om weer wat rus te krijgen.

Wat ook helpt is om een van je eigen kwaliteiten aan te roepen: zelfwaardering. Soms noem ik zelfwaardering de kunst en kunde om jezelf lief te hebben. Helemaal. Je zelf als bron van wie je bent en wat je ervaart. Het goede en mooie in je is even waardevol als het slechte en lelijke. Zonder het ene kan het andere er niet zijn.

Wil je meer ontdekken over hoe jij jezelf waardeert en welke plek zelfwaardering in jouw leven heeft?

Je bent welkom

Hoe zo’n themadag eruit ziet

Het programma van deze dagen is open. We zullen gebruik maken van methoden zoals qigong/ energetisch lichaamswerk, zelfonderzoek/ reflectie, meditatie, uitwisseling, mudra’s, opstellingen en het opdoen van inspiratie in de natuur.

De thema’s zijn zo gekozen dat ze de energie, die volgens de Chinese kalender in die maand actief is, weerspiegelen.

Aan elke themadag kun je afzonderlijk deelnemen. De hele cyclus duurt 60 maanden.

Wat het je brengt

Je krijgt inzicht in

  • wat de specifieke kwaliteit voor jou betekent
  • hoe die zich uit of wat ze nodig heeft om dat te doen
  • (eventueel) wat in jouw specifieke situatie speelt

Praktische zaken

  • datum: 2e zaterdag van de maand (9-2, 9-3, 13-4, …)
  • locatie: De Bilt (exacte adres volgt na aanmelding)
  • tijd: 9.30 – 17.30u
  • investering: € 75 (inclusief lunch, BTW)