In stilte schouwen

Dankjewel coronavirus. Voor de kans die je me biedt. De kans om in stilte bij mezelf te zijn. Je impact is groot, nu al, en wordt misschien nog veel groter. Ik heb je pas ontmoet en heb je pas van éen kant leren kennen.

(meer…)
Posted in lezing | Reacties uitgeschakeld voor In stilte schouwen

Tips om te leren

Elegantie is een van de kenmerken die vaak worden gekoppeld aan tai chi. Maar elegenatie is een effect, geen doel. Dus: hoe leer je elegantie in taichi? Hier geef ik een aantal blokkades met remedies die ik tegen ben gekomen bij het leren (zelf en aan anderen) van taichi en qigong.

(meer…)
Posted in les | Reacties uitgeschakeld voor Tips om te leren

Taichi andersom: eerbetoon aan taijiquan

Laatst vroeg een vriend me waarom sommige taichi-leraren hun leerlingen opdragen om de vorm ook andersom te lopen. In spiegelbeeld dus. Waar is dat nou voor nodig? Tja. Ik nodig mijn leerlingen ook uit om dat te doen, en ik zal toelichten waarom ik dat doe.

Continue reading

Posted in taiji | Reacties uitgeschakeld voor Taichi andersom: eerbetoon aan taijiquan

Ontspannen, hoe doe je dat?

Ontspannen is een van die woorden die veel positieve associaties oproept: tijd voor jezelf, geen verplichtingen, vakantie. Het heeft ook een sfeer van luxe bij zich, want wie heeft nog tijd om te ontspannen? Vandaar vijf tips om het ontspannen te integreren in je dagelijkse leven.

Klik hier voor de 5 tips om te ontspannen

Posted in lezing | Reacties uitgeschakeld voor Ontspannen, hoe doe je dat?

Energiek op vakantie vijfdaagse om af te kicken van het werken

‘Nederlanders geven voorkeur aan relax-vakantie’ kopte de Telegraaf vorige week. 60 procent van de Nederlanders tussen de 40-49 jaar willen relaxen. Maar hoe relax je als je de nacht voor je vertrekt nog even de laatste mailtjes afhandelt en je eigenlijk nog onder de stress van je werk zit?
‘Energiek op vakantie’ maakt de brug van werk naar vakantie, van stress naar rust.

Continue reading

Posted in workshop | Reacties uitgeschakeld voor Energiek op vakantie vijfdaagse om af te kicken van het werken

systemische tao retraite 2016

In het laatste weekend van november 2016 vindt de systemische tao retraite 2016 plaats in Kleef (Duitsland). Vanuit innerlijk bewogen zijn en haar trouw blijven. Compromisloos  zijn zonder gevoel van verontachtzaming. Niet langer definiëren, maar haar werkelijkheid aanschouwen. Daar gaat het over tijdens het weekend van de Systemische Tao Retraite. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Continue reading

Posted in workshop | Reacties uitgeschakeld voor systemische tao retraite 2016

Gratis lessen via AH-sportweken

Yin in Yang doet mee aan de AH-sportweken! Bij Albert Heijn kun je sparen voor gratis proeflessen. De actie loopt t/m 6 november.

AH-sportweken Yin in Yang qigong tai chi
Continue reading

Posted in qigong, taiji | Reacties uitgeschakeld voor Gratis lessen via AH-sportweken

Start van het 10e seizoen taiji- en qigong-lessen

10 jaar qigong en taiji in De Bilt. We beginnen in de week van 22 augustus aan het tiende seizoen. We gaan er een feestelijk jaar van maken met speciale activiteiten die vanuit allerlei invalshoeken taiji en qigong belichten.

Continue reading

Posted in les, qigong, taiji | Reacties uitgeschakeld voor Start van het 10e seizoen taiji- en qigong-lessen

Zomerlessen qigong in Houdringe

Wat een ontspannen begin van de dag! Heerlijk om zo in de natuur bezig te zijn. Je gaat wel door hè, want dit wil ik niet meer missen. Zo maar drie reacties van deelnemers aan de zomerlessen van vorig jaar. Wil je dit ook eens ervaren? Dat kan op de vier laatste vrijdagen van de zomervakantie (vanaf 29 juli).

Continue reading

Posted in les, qigong | Reacties uitgeschakeld voor Zomerlessen qigong in Houdringe

Tweedaagse ‘Leef je element’

Ben je ook al toe aan de zomer? De tijd om zelf te besteden en te ontdekken wat je na de vakantieperiode wilt gaan doen. Als je weggaat kun je inspiratie opdoen in een andere omgeving en bij andere mensen. Je verwonderen, en ontdekken waardoor je je verwondert. Je kunt ook naar de tweedaagse Leef je element komen. Een inspirerende tweedaagse in het laatste weekend van juni.

Continue reading

Posted in workshop | Reacties uitgeschakeld voor Tweedaagse ‘Leef je element’