Ontspannen, hoe doe je dat?

Ontspannen is een van die woorden die veel positieve associaties oproept: tijd voor jezelf, geen verplichtingen, vakantie. Het heeft ook een sfeer van luxe bij zich, want wie heeft nog tijd om te ontspannen? Vandaar vijf tips om het ontspannen te integreren in je dagelijkse leven.

Klik hier voor de 5 tips om te ontspannen

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ontspannen, hoe doe je dat?

Energiek op vakantie vijfdaagse om af te kicken van het werken

‘Nederlanders geven voorkeur aan relax-vakantie’ kopte de Telegraaf vorige week. 60 procent van de Nederlanders tussen de 40-49 jaar willen relaxen. Maar hoe relax je als je de nacht voor je vertrekt nog even de laatste mailtjes afhandelt en je eigenlijk nog onder de stress van je werk zit?
‘Energiek op vakantie’ maakt de brug van werk naar vakantie, van stress naar rust.

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Energiek op vakantie vijfdaagse om af te kicken van het werken

systemische tao retraite 2016

In het laatste weekend van november 2016 vindt de systemische tao retraite 2016 plaats in Kleef (Duitsland). Vanuit innerlijk bewogen zijn en haar trouw blijven. Compromisloos  zijn zonder gevoel van verontachtzaming. Niet langer definiëren, maar haar werkelijkheid aanschouwen. Daar gaat het over tijdens het weekend van de Systemische Tao Retraite. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor systemische tao retraite 2016

Gratis lessen via AH-sportweken

Yin in Yang doet mee aan de AH-sportweken! Bij Albert Heijn kun je sparen voor gratis proeflessen. De actie loopt t/m 6 november.

AH-sportweken Yin in Yang qigong tai chi
Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Gratis lessen via AH-sportweken

Start van het 10e seizoen taiji- en qigong-lessen

10 jaar qigong en taiji in De Bilt. We beginnen in de week van 22 augustus aan het tiende seizoen. We gaan er een feestelijk jaar van maken met speciale activiteiten die vanuit allerlei invalshoeken taiji en qigong belichten.

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Start van het 10e seizoen taiji- en qigong-lessen

Zomerlessen qigong in Houdringe

Wat een ontspannen begin van de dag! Heerlijk om zo in de natuur bezig te zijn. Je gaat wel door hè, want dit wil ik niet meer missen. Zo maar drie reacties van deelnemers aan de zomerlessen van vorig jaar. Wil je dit ook eens ervaren? Dat kan op de vier laatste vrijdagen van de zomervakantie (vanaf 29 juli).

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Zomerlessen qigong in Houdringe

Tweedaagse ‘Leef je element’

Ben je ook al toe aan de zomer? De tijd om zelf te besteden en te ontdekken wat je na de vakantieperiode wilt gaan doen. Als je weggaat kun je inspiratie opdoen in een andere omgeving en bij andere mensen. Je verwonderen, en ontdekken waardoor je je verwondert. Je kunt ook naar de tweedaagse Leef je element komen. Een inspirerende tweedaagse in het laatste weekend van juni.

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Tweedaagse ‘Leef je element’

Vrouwelijk en mannelijk

Vrouwelijk en mannelijk. We gebruiken de termen allemaal. In het oud-Chinese denken kennen we ze als voorbeelden van de oerkrachten yin en yang. Yin en yang zijn de uitersten die elkaar nodig hebben en aanvullen. De een kan er alleen zijn als de ander er is. Iteke Weede is emeritus-hoogleraar emancipatievraagstukken en sociologe en vertelde in 2015 hoe zij het yinne en yange in de mens en de maatschappelijke ontwikkelingen ziet.

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Vrouwelijk en mannelijk

Retraite ‘De kracht van de stilte en de natuur’

Ben je toe aan stilte en aan natuur? Dit jaar verzorgt Yin in Yang samen met collega’s weer een retraite. Dit keer in de Spaanse Pyreneeën, in Sant Jaume de Llierca vlak bij Girona. Ze duurt van 1 t/m 7 oktober 2016. Meer informatie en aanmeldingen via de activiteiten-pagina.

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Retraite ‘De kracht van de stilte en de natuur’

Ontmoet de trigrammen (7-11-2015)

Op zaterdag 7 november vindt in Soest het 6e Yijing-symposium plaats. Een hele dag om andere Yijing’ers te ontmoeten en inhoudelijk wat op te steken. Het programma bestaat uit lezingen, workshops en tijd voor ontmoetingen. Ter voorbereiding op de workshop die ik op het symposium mag geven, geef ik op zondag 1 november een try-out.

Continue reading

Posted in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Ontmoet de trigrammen (7-11-2015)