over Emile

Op eigen benen staan, juist nu


Het leven wordt steeds drukker. We zijn voortdurend bereikbaar, moeten aan de nieuwste ontwikkelingen meedoen of er in ieder geval een mening over hebben. Facebook, Twitter en LinkedIn voldoen niet meer, Instagram en Pinterest horen er zeker ook bij. En er komt vast nog meer op dat gebied. De wereld gaat steeds sneller en het bijblijven wordt steeds lastiger.

We hebben allemaal de neiging om mee te doen. Want stilstand is achteruitgang zeggen we dan.

En ondertussen raken we onze eigen weg kwijt. Vergeten we wat we zelf willen en waar we van genieten. Doen we van alles om op de juiste manier in beeld te blijven maar verliezen we het plezier in wat we doen. We doen plichtmatig wat nodig is. We worden bevattelijk voor ziekte, burnout of depressie. Op het werk gaat het slechter en de relatie thuis heeft ook betere tijden gekend. We zijn druk bezig met onszelf staande te houden.

Loesje zag het scherp: Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen voordat je het kunt zijn.

Wat nu? Ontspannen en beter voor jezelf zorgen. Yin in Yang is gespecialiseerd om je daarbij te helpen. Je bent hier aan het juiste adres om je te leren ontspannen, om via tai chi en qigong om je lichaam en geest soepel, veerkrachtig en energiek te houden, om via BaZi je potentieel zoveel mogelijk de ruimte te geven.

Je zult ontdekken dat je dan weer beter op eigen benen kunt staan, en steeds meer je eigen leven weer kunt gaan leven. En daarvan genieten.

We sturen je graag het e-boek toe met de vijf manieren om echt te ontspannen.


Emile Weesie Yin in YangKennismaken met Emile Weesie

Emile Weesie komt van vaderskant uit een ambtenarenfamilie, van moederskant uit een ondernemersfamilie. Hij spreekt beide talen. In 2011 heeft hij Yin in Yang in 2011 opgericht. Toen was hij al vier jaar werkzaam vanuit zijn eigen bureau Weesie Organisatieadvies.

Werkervaring

Emile heeft jarenlang als organisatieadviseur gewerkt. Eerst 5 jaar als ambtenaar bij het Kadaster en daarna ruim 8 jaar bij het gerenommeerde bureau Twynstra Gudde. Hij heeft in die tijd zowel de harde kant van het werken (structuur, strategie, personeel) als de zachte kant (cultuur, veranderen) leren kennen en vormgeven. Hij weet hoe het is om met deadlines te werken en meerdere opdrachten naast elkaar uit te voeren. Hoe het is om in een politiek-bestuurlijke omgeving te werken. Hij heeft dat werk leren waarderen en ervan genoten. En het is een van de bronnen die hem hebben gevormd tot wie hij nu is.

Eigen ervaring

Het werk als extern organisatieadviseur is uitdagend en zeker ook verslavend. Mooie ervaringen, interessante mensen en opdrachten. Het heeft alles in zich om je helemaal aan te geven. Dat heeft Emile ook gedaan. Zelfs toen zijn blik zo werd vernauwd dat hij onvoldoende in de gaten had dat er seintjes waren die op rood gingen. Dat zijn inzet geen pas meer hield met de resultaten die hij opleverde bijvoorbeeld. “Volgende week wordt het rustiger”, of in ieder geval volgende maand. Uiteindelijk heeft hem dat tot een beperkte burnout geleid. Hij heeft toen baat gehad bij tai chi en qigong, bij coaching en bij stilte. Dat heeft hem geleerd om op een andere manier naar zichzelf en zijn situatie te kijken. Na de confrontatie volgde de acceptatie en de energie om weer door te gaan. Het klopte voor hem om na een paar maanden weer volledig aan het werk te gaan.

Werkwijze

Zijn eigen ervaringen hebben hen ertoe gebracht Yin in Yang op te richten. Yin in Yang, stilte in de beweging. Rust in de hectiek van alledag. En dan in die stilte de stem van je Zelf horen. Dan maak je van die stilte of rust een rijke bron voor je verdere leven.

Emile laat je volledig welkom zijn. Alles van jou is welkom. Jij hebt alles al in je om weer op eigen benen te gaan staan. Zelf luistert hij terwijl hij in mijn stilte blijft, een vraag stelt, een oefening voorstelt.


Wat anderen zeggen

Tessa Weber over BaZi:

 • helder
 • precies
 • praktisch
 • zonder enig oordeel
 • vrijheid
 • met meer focus loslaten

Het verhaal van Tessa lezen?

 

Sanne Hieltjes over BaZi:

 • inzicht
 • kruispunten in leven
 • precies genoeg om mee verder te kunnen
 • niet zweverig
 • geen kant-en-klaar antwoord
 • vinger op zere plek

Het verhaal van Sanne lezen?

Quirijn Snijder over BaZi:

 • compleet
 • overzichtelijk beeld
 • direct betrekking op wie ik ben
 • zeer vakkundig en prettig
 • belangrijke bijdrage aan mijn volgende stap

Het verhaal van Quirijn lezen?

Bas Janssen over Taichi:

 • maatpak
 • precies de aandacht aan wat ik wilde leren
 • laat zien en voelen wat de tai-chi-bewegingen inhouden
 • en ik had al 10 jaar ervaring!

Het verhaal van Bas lezen?

Uiteraard ben je na de afspraak nog helemaal vrij om te kiezen…


Emiles gereedschap

Natuur

De natuur is op veel manieren een inspiratiebron voor Emile. Zijn biodynamiche groentetuin en de landgoederen van De Bilt en de Kromme Rijn zijn plekken waar hij graag komt en die hem steeds weer opladen. Speciale voorliefde heeft hij voor de Spaanse Pyreneeën, de laatste jaren de omgeving waar hij met Petra van de Kop retraites organiseert. Elke keer treft het hem als hij het gemak en de rijkdom van de natuur ervaart en ziet hoe gewassen met elkaar groeien. Of hoe dieren zo vanzelfsprekend hun plek in die natuur vinden. En ook hoe eten en gegeten worden kan leiden tot hoogontwikkelde vormen van bescherming en ‘naasteliefde’.

Daoïstische technieken

De daoïstische technieken zijn een veelomvattende bron van wijsheid om de natuurlijke weg van de minste weerstand te kunnen gaan. Ze tonen je hoe qi (‘energie’) stroomt, in je en om je heen. Hoe meer je ervoor kiest om met de stroom mee te gaan, hoe meer je kunt genieten. Tegen de stroom in gaan leidt eerder tot veel leren. Emile blijft zich op dit gebied ontwikkelen.

Jarenlang heeft hij les gehad van Joey Yap van de Mastery Academy of Chinese Metaphysics, de laatste jaren van Sherwin Ng van House of Kite. Beide zijn gevestigd in Maleisië, en Emile reist regelmatig daar naartoe voor opleidingen.

Op het gebied van tai chi en qigong heeft hij van een groot aantal leraren les gehad Na eerst de lange vorm van de Yang-stijl te hebben geleerd van Edmon Ng, waren zijn volgende leraren van de Hunyuan-stijl van grootmeester Feng Zhiqiang: Hennie Zomer en Astrid Vink, grootmeester Feng zelf, Chen Liansheng (Kristanto), Pan Houcheng, Lac Liwei, Feng Xiuqian en Feng Xiufang, Chen Xiao, Luchun. Hij volgt nog steeds lessen om bij te blijven.

Systemisch werk en opstellingen

Een derde pijler is systemisch werk en opstellingen. Deze ziens- en werkwijze toont de relatie tussen een individu en de systemen waarvan hij deel uitmaakt. Systemen kunnen mensen maken en breken, ondanks al hun goede bedoelingen en inzet. Het zichtbaar maken van systemische knelpunten helpt enorm bij het weer op eigen benen gaan staan. Hij heeft les gehad van Louise Arnold Bik, Wieger Janse en Hette Broeders, Jan Jacob Stam, Nicole van Leeuwen en Otteline Lamet.

Enneagram

De vierde pijler in zijn werk is het enneagram. Dat is een model waarmee je je eigen drijfveren steeds beter leert doorgronden. Het geeft ook een beeld van hoe je je drijfveren kunt loslaten en vrij kunt worden in je gedrag. Voor Emile is het enneagram een van die zeldzame modellen die kloppen, die verder gaan dan de hypes die ook op de markt zijn. Over het enneagram heeft hij veel geleerd van Jeremy Klein en Faisal Muqaddam.