Retraite spaanse pyreneeën bezinning me time keuzes afwegen

Retraite in de Spaanse Pyreneeën

a.LaMiana-3def

Over de retraite

Onze retraite is een plek waar je gewoon mag zijn, waar je bijvoorbeeld kunt ontdekken wat voor jou nu belangrijk is.

Voor wie

De retraite is speciaal voor als je een paar dagen voor jezelf wilt en wilt genieten van een uitstekende verzorging (vol pension) en betrokken begeleiding, terwijl je alle ruimte hebt om dingen op een rijtje te zetten, keuzes te overwegen, te luisteren in de stilte, te mijmeren, of waar je op dat moment zin in hebt.

In het kort:

  • Datum: zaterdag 22 – vrijdag 28 september 2018
  • Locatie: La Miana, Sant Jaume de Llierca, Spaanse Pyreneeën
  • Prijs: € 975 (ex BTW)
  • kennismaking: zaterdag 11 augustus (13.30-17.00u)

plein-winter

Wat kun je verwachten

We geven je de ruimte om om je eigen behoefte te volgen. Je kunt zelf kiezen of je aan bepaalde onderdelen van het  programma deelneemt. Het is jouw retraite…

We bieden je het volgende. Bij zonsopkomst doen we in stilte qigong om op zachte wijze onze levensenergie wakker te maken. Na het ontbijt komen we als groep bij elkaar waarna ieder zijn eigen dag kan beginnen. Je kunt zelf een invulling aan de dag geven, maar je kunt ook meegaan op een wandeltocht (in stilte) of een 1 op 1 sessie met een van ons afspreken. Rond 13 uur is er een lunch. Aan het einde van de middag bieden wij een langere groepsbijeenkomst aan. Daarin kun je in de groep werken met iets dat je bezighoudt, bijvoorbeeld in de vorm van een opstelling. Na het diner is er een open vuur met verhalen en het afsluiten van de dag.

zwembad-1

Over de omgeving

Als je van natuurwandelingen houdt kun je bij La Miana je hart ophalen. Het ligt vrijwel in het hart van de streek La Garrotxa, een van de groenste van Catalonië. Er zijn veel goed gemarkeerde routes naar dorpjes, ruïnes, bronnen en kapellen. Vaak gaan ze over onverharde bospaden. Je komt niemand tegen zodat je helemaal op jezelf kunt zijn of juist helemaal opgaan in wat je tegenkomt. Er zijn veel vlinders, everzwijntjes, paddestoelen, natuurlijk heel veel bomen, stenen en rotsen. En: frisse en zachte lucht. Ontdek de weldaad om die te kunnen inademen.

Je kunt er ook de stilte te ervaren. Binnen 7km afstand van La Miana is er geen verkeer. Als onderin het dal dan toch een auto rijdt valt dat op. Je hoort het ruisen van de wind, het kabbelen van het water, het gehinnik van de paarden, en ’s avonds de roep van uilen. Je kunt horen hoe geluiden komen en gaan. Je kunt je eigen innerlijke stem horen.

La Miana biedt je veel privacy. Het terrein bestaat uit terrassen tegen de berghelling. Het hoofdgebouw staat op het hoogste niveau. Op een van de onderste ligt het zwembad. Vanaf het hoofdgebouw kun je alleen het gespetter van water horen als iemand zwemt.

Het weer is eind september nog vaak zonnig en zacht. De afgelopen keren was het meestal warmer dan 20 graden. ’s Avonds kan het al wel afkoelen en als het regent kan er veel water vallen.

kapel-4

Achtergrond bij het programma

Over de qigong

Qigong bestaat uit veel oefeningen die goed zijn voor je energielichaam. Door qigong gaat je levensenergie beter stromen. De oefeningen zijn afgeleid van de beweging van een dier, of een fenomeen uit de natuur. De gratie, het gemak en zelfs de sensualiteit van die bewegingen zitten ook in de oefeningen. We doen de oefeningen bij zonsopkomst.

Over de (familie)opstellingen

Voor het diner kun je een opstelling doen over een persoonlijke vraag of thema. Een opstelling helpt om zonder oordelen en zonder analyses te ontdekken waar het in je vraag of thema over gaat. Vaak komen diepere lagen aan de orde, waar je in het dagelijkse leven geen zicht op hebt.

Over de siësta

Om echt je eigen ritme te kunnen volgen hebben we het actieve programma beperkt. Elke dag heb je tussen 11 en 16.30 uur de tijd aan jezelf.
Wij organiseren er niks speciaal voor, maar er is van alles mogelijk en we hebben uiteraard wel tips en suggesties (bijvoorbeeld voor allerlei wandelroutes).

Praktische informatie

Data

zaterdag 22 (aankomst) t/m vrijdag 28 september (vertrek) 2018

Locatie

La rectoría de La Miana, een voormalige pastorie in de woonplaats Sant Jaume de Llierca. Je slaapt op een 1-persoonskamer, tenzij je aangeeft dat je graag een kamer met iemand deelt

Het eigen terrein is ongeveer 50 hectare groot en heeft een zwembad.

Investering

Deelname kost € 975,- per persoon bij verblijf in een 1-persoonskamer. Dit is op basis van vol pension, inclusief koffie, thee, water gedurende de dag. Het bedrag is nog exclusief 21% BTW (inclusief BTW is het € 1.179).

Vervoer

‘La Miana’ ligt in Catalonië, ongeveer 140 km ten noordoosten van Barcelona (ruim 1.400 km vanaf Utrecht). Goed bereikbaar met de auto, bus of trein, en met het vliegtuig via Barcelona of Girona.

Eetwensen

Met vrijwel alle diëten, allergieën of andere eetwensen is rekening te houden.

Boekingsvoorwaarden

  • Betaling: bij aanmelding een aanbetaling van € 250,- en uiterlijk 6 weken voor aanvang het restantbedrag.
  • Annuleringskosten: tot 6 weken van te voren € 250,- daarna zijn de annuleringskosten € 975,- (ex BTW) tenzij je vervanging regelt.
  • Eventuele reis-, bagage-, ziektekosten- en annuleringsverzekeringen zijn op eigen initiatief en voor eigen kosten.

Meer info

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Of meld je aan voor de inspiratiemiddag op 11 augustus.