Retraite spaanse pyreneeën bezinning me time keuzes afwegen

Retraite in de Spaanse Pyreneeën

a.LaMiana-3def

In het kort:

  • Datum: zaterdag 22 – vrijdag 28 september 2018
  • Locatie: La Miana, Spaanse Pyreneeën
  • Prijs: € 975 (ex BTW)
  • kennismaking: zaterdag 11 augustus (13-17u)

Over de retraite

We bieden met deze retraite een plek waar je gewoon mag zijn, waar niets hoeft en waar je bijvoorbeeld kunt ontdekken wat voor jou nu belangrijk is.

Voor wie

De retraite is speciaal voor als je een paar dagen voor jezelf wilt en wilt genieten van een uitstekende verzorging (vol pension) en betrokken begeleiding, terwijl je alle ruimte hebt om dingen op een rijtje te zetten, keuzes te overwegen, te luisteren in de stilte, te mijmeren, of waar je op dat moment zin in hebt.

plein-winter

Deze trailer is gemaakt door Petra van de Kop tijdens de retraite van 2016.

Door wie

Emile Weesie (Yin in Yang) en Rosemarie Schäfer verzorgen de professionele begeleiding van het programma.

De mensen van La Miana verzorgen het eten en drinken. Ze stellen hun pastorie, kapel, terrein (50 ha) en zwembad beschikbaar om te zijn en je thuis te voelen. Uit ervaring weten we dat ze daar meesters in zijn. Tijdens de open tijd kun je met hun materialen beeldhouwen, schilderen, tekenen etc. Wil je wandelen, dan kunnen ze je uitgebreid over wandelroutes vertellen.

Wat kun je verwachten

Het programma is open. En je bent vrij om je eigen ritme te volgen en om in- en uit te stappen in de activiteiten.

De activiteiten die we aanbieden zijn qigong bij zonsopgang met aansluitend ontbijt. Dit doen we in stilte. Na ontbijt is er een kort samenzijn met de andere deelnemers. Daarna volgt een lange siësta die je op jouw manier kunt invullen. Vlak voor het diner komen we weer even bij elkaar. Na het eten is er een kampvuur met de gelegenheid om te delen wat je bezighoudt.

zwembad-1

Natuur

Als je van natuurwandelingen houdt, kun je bij La Miana je hart ophalen. Er zijn veel goed gemarkeerde routes naar dorpjes, ruïnes, bronnen en kapellen. Vaak gaan ze over onverharde paden. Je komt niemand tegen zodat je helemaal op jezelf kunt zijn of juist helemaal opgaan in wat je tegenkomt. In de retraite van 2017 waren er veel vlinders, wroetsporen van everzwijntjes, paddestoelen, en natuurlijk heel veel bomen, stenen en rotsen. En ’s avonds kun je luisteren naar de uilen en kijken naar de sterren.

Stilte

Binnen 7km afstand van La Miana is er geen verkeer. Als onderin het dal een auto rijdt valt dat op. Je kunt de geluiden van de natuur goed horen. Het ruisen van de wind, het kabbelen van het water (zeker na een regenbui), het gehinnik van de paarden. Je kunt horen hoe geluiden komen en gaan. Je kunt je eigen innerlijke stem horen.
En in de stilte kun je ook ontdekken hoe fris en zacht de lucht er is. De bomen zijn als de longen van de omgeving, en je krijgt die zuurstof bijna uit eerste hand.

Vitaliteit

De natuur is heel dichtbij. Recht voor je voeten. ’s Morgens zie je hoe de nevel van de bergen door de vallei naar beneden stroomt. En al is de temperatuur nog zomers, het tempo van het leven begint zich al merkbaar te vertragen in de voorbereiding naar de winter. De natuur prikkelt je zintuigen en helpt je om je aandacht meer naar binnen te brengen. De omgeving van La Miana en de qigong-oefeningen helpen je om vitaliteit te ervaren en jouw natuurlijke en spontane regulatie weer te ontdekken.

kapel-4

Achtergrond bij het programma

Over de qigong

Qigong bestaat uit veel oefeningen die goed zijn voor je energielichaam. Door qigong gaat je levensenergie beter stromen. De oefeningen zijn afgeleid van de beweging van een dier, of een fenomeen uit de natuur. De gratie, het gemak en zelfs de sensualiteit van die bewegingen zitten ook in de oefeningen. We doen de oefeningen bij zonsopkomst.

Over de (familie)opstellingen

Twee middagen is er de mogelijkheid om een opstelling te doen over een persoonlijke vraag of thema. Een opstelling helpt om zonder oordelen en zonder analyses te ontdekken waar het in je vraag of thema over gaat. Vaak komen dieper liggende lagen aan de orde, waarop je in het dagelijkse leven geen zicht hebt.

Solo in de natuur

Gedurende een dag kun je meedoen aan een solo in de natuur. Die dag is de natuur je leermeester. De aarde, de lucht, de planten, de dieren maken je deelgenoot van hoe zij leven. Misschien vind je er inspiratie in voor je eigen leven.
De natuursolo is een individuele activiteit. We zorgen ervoor dat je je veilig en gerust op je plek kunt terugtrekken.

Over de siësta

Om echt je eigen ritme te kunnen volgen hebben we het actieve programma beperkt. Elke dag heb je tussen 11 en 16.30 uur de tijd aan jezelf.
Wij organiseren er niks speciaal voor, maar er is van alles mogelijk en we hebben uiteraard wel tips en suggesties (bijvoorbeeld voor allerlei wandelroutes).

Praktische informatie

Data

zaterdag 22 t/m vrijdag 28 september 2018

Locatie

La rectoría de La Miana, een voormalige pastorie. Je slaapt op een 1-persoonskamer, tenzij je aangeeft dat je graag een kamer met iemand deelt.

Eetwensen

Met vrijwel alle diëten, allergieën of andere eetwensen is rekening te houden.

Investering

Deelname kost € 975,- per persoon bij verblijf in een 1-persoonskamer. Dit is op basis van vol pension, inclusief koffie, thee, water gedurende de dag. Het bedrag is nog exclusief 21% BTW.

Vervoer

‘La Miana’ ligt in Catalonië, ongeveer 140 km ten noordoosten van Barcelona (ruim 1.400 km vanaf Utrecht). Goed bereikbaar met de auto, bus of trein, en met het vliegtuig via Barcelona of Girona.

Boekingsvoorwaarden

  • Betaling: bij aanmelding een aanbetaling van € 250,- en uiterlijk 6 weken voor aanvang het restantbedrag.

  • Annuleringskosten: tot 6 weken van te voren € 250,- daarna zijn de annuleringskosten € 975,- (ex BTW) tenzij je vervanging regelt.

  • Eventuele reis-, bagage-, ziektekosten- en annuleringsverzekeringen zijn op eigen initiatief en voor eigen kosten.

Meer info

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Of meld je aan voor de inspiratiemiddag op 11 augustus.