systemische tao retraite 2016

In het laatste weekend van november 2016 vindt de systemische tao retraite 2016 plaats in Kleef (Duitsland). Vanuit innerlijk bewogen zijn en haar trouw blijven. Compromisloos  zijn zonder gevoel van verontachtzaming. Niet langer definiëren, maar haar werkelijkheid aanschouwen. Daar gaat het over tijdens het weekend van de Systemische Tao Retraite. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Ik meld me aan

Voor de tweede keer verzorgt Yin in Yang het qigong-gedeelte van de retraite. Het is prachtig om ’s ochtends in de tuinen van Schloss Gnadenthal de oefeningen te doen. De reacties zijn positief en divers: ‘voedend’, ‘ik heb spieren gebruikt waarvan ik niet wist dat ik ze had’, ‘ik heb contact met mijn lichaam gemaakt’.

schloss gnadenthal qigong systemische tao retraite yin in yang

Qigong en contact met je lichaam

Contact met je lichaam hebben klinkt zo voor de hand liggend: we kunnen ons lichaam niet ergens achterlaten. Contact hebben is iets anders dan je lichaam ‘bij je hebben’. Contact hebben betekent horen wat het je vertelt en daarmee iets doen. Het betekent dat als je kou ervaart, je iets warms aantrekt. Als je honger ervaart, je iets te eten neemt. Het betekent ook dat als je ervaart dat je buik samenknijpt, je je afvraagt wat de oorzaak daarvan is. Blijkbaar is er iets dat je lichaam onprettig vindt. En jij zelf? Ga je dan toch door of zie je ervan af? Daarover gaat contact hebben met je lichaam.

Qigong en systemische tao retraite

Qigong heeft wortels in het taoïstische gedachtegoed. De oefeningen maken je lichaam sensitiever waardoor je beter kunt gewaarzijn wat in opstellingen gebeurt. Of hoe je reageert op de natuur of de mensen om je heen.

This entry was posted in workshop. Bookmark the permalink.
Download mijn gratis e-book met 5 tips om te ontspannenVind een rustpunt met deze 5 tips die je direct kan toepassen!