Zomerlessen qigong in Houdringe

Wat een ontspannen begin van de dag! Heerlijk om zo in de natuur bezig te zijn. Je gaat wel door hè, want dit wil ik niet meer missen. Zo maar drie reacties van deelnemers aan de zomerlessen van vorig jaar. Wil je dit ook eens ervaren? Dat kan op de vier laatste vrijdagen van de zomervakantie (vanaf 29 juli).

Een van de zomerlessen uit 2015

Een van de zomerlessen uit 2015

Ik geef die buitenlessen heel graag. Ik zie hoe de mensen ontspannen en opengaan. Dat komt zeker ook door het directe contact met de natuur. Het bos is een prachtige omgeving om helemaal op te gaan in het genieten van de bewegingen. Zo ontdek je ook veel beter wat die oefeningen met je lichaam doen. Wat ik zelf heel bijzonder vond is het enthousiasme van de deelnemers van vorig jaar. Op hun verzoek is een speciale groep gestart met buitenlessen die zelfs in de winter is doorgegaan. Alleen bij regen hebben we de beschutting van een zaal opgezocht of hebben we een boswandeling gemaakt.

Qigong bestaat uit eenvoudige bewegingen die geen bijzondere vaardigheden van je vragen. Je maakt ze in het ritme van je lichaam en je ademhaling. Op elke leeftijd kun je het beoefenen. De docent heeft ervaring met het geschikt maken van de oefeningen voor mensen die lichamelijke klachten hebben.

We organiseren de zomer-lessen qigong nu voor de 9e keer. Gratis. En dit jaar is het voor de 2e keer dat we dat in samenwerking met stichting MENS doen.

De zomerlessen in het kort:

  • Wanneer: op de laatste vier vrijdagen van de vakantie (vanaf 29 juli)
  • Waar: verzamelen bij het fietsenrek en de paal met gevonden voorwerpen aan het begin van het veld (Visserssteeg bij de Groenekanseweg) en vandaaruit lopen we naar een geschikte plek
  • Hoe laat: van 10.00 – 11.15u (verzamelen om 9.45u zodat we tijd hebben om bij de plek op tijd te beginnen)
  • Wie: iedereen die zin heeft
  • Aanmelden: graag, zodat ik je bij slecht weer kan laten weten of en waar de les doorgaat
  • Informatie: bij Emile Weesie (06 2291 8560, emile@yininyang.nl).
This entry was posted in les, qigong. Bookmark the permalink.
Download mijn gratis e-book met 5 tips om te ontspannenVind een rustpunt met deze 5 tips die je direct kan toepassen!