Zomerprogramma 2015

Het zomerprogramma 2015 van Yin in Yang bestaat uit twee activiteiten.

  1. Een serie open qigong-lessen (klik hier voor meer informatie en aanmelden)
  2. Een viertal bijeenkomsten Qigong plus… waarin een qigong-les wordt gevolgd door een inhoudelijk thema (klik hier voor meer informatie en aanmelden).

Open qigong-les

Op uitnodiging van stichting Mens De Bilt organiseert Yin in Yang op vier vrijdagochtenden open qigong-lessen. Qigong kun je het beste in de natuur beoefenen, en dat gaan we in deze open lessen doen. Wel is het belangrijk dat het lekker weer is; tijdens of na regen, of als het waait wijken we uit naar de zaal van stichting Mens De Bilt (kaart). De lessen zijn gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig.
Yin in Yang heeft van 2007 – 2013 via de stichtingen SWO en Mens De Bilt qigong- en taiji-lessen gegeven aan senioren.


Qigong Plus …

Voor iedereen die deze zomer thuis is organiseert Yin in Yang in De Bilt op vier achtereenvolgende zondagen ‘Qigong Plus’.
Dia2Zodat je op ontspannen en inspirerende manier je accu kunt opladen. Qigong Plus brengt je qigong-oefeningen en korte workshops over fengshui, Chinese astrologie, i tjing, en ook het enneagram. De eerste is op zondag 26 juli, de laatste is op 16 augustus. Het programma duurt van 10.30u tot 13.30u. Je kunt per keer beslissen of je meedoet.

Qigong zijn Chinese gezondheidsoefeningen. Je doet ze ‘mindful’, zodat je vanzelf de drukte van alle dag achter je laat en je een moment voor jezelf creëert. De oefeningen helpen om je lichaam soepeler te maken en je energie te laten stromen. Na afloop voel je je verfrist.

Fengshui is de kunst om in harmonie met je omgeving te leven. Het gaat over het stromen van de energie in je huis en wat je kunt doen om dat te verbeteren. Vaak zijn de resultaten al snel merkbaar.

Via Bazi-astrologie krijg je een duidelijk beeld over jouw belangrijkste karaktereigenschappen.

I tjing is het oud-Chinese boek over veranderen. Je kunt in het boek antwoorden vinden op vragen die je bezig houden. Dat deden de Chinese keizers ook. Het raadplegen van de i tjing is eenvoudig en de antwoorden zijn verrassend toepasselijk!

Ten slotte het enneagram, het aloude model over persoonlijke drijfveren.

Uiteraard zijn de workshops te beperkt om alle ins en outs van deze onderwerpen onder de knie te krijgen. Zie het als een proeverij.

This entry was posted in qigong, taiji, workshop. Bookmark the permalink.
Download mijn gratis e-book met 5 tips om te ontspannenVind een rustpunt met deze 5 tips die je direct kan toepassen!