18-stappen-qigong 1

Wil je op een ontspannen manier kennis maken met taiji? Wel de taiji-bewegingen maar zonder die hele choreografie?

Dan is deze oefenserie vast iets voor jou. Elke oefening staat op zich en wordt meerdere keren herhaald. De nadruk ligt vooral op gezondheid.

De meesten zeggen na afloop van deze oefenserie dat ze zich zo lekker wakker voelen en dat het hele lichaam heeft meegedaan. Ontdek het zelf tijdens deze workshop…

man die qigong oefent tegen blauwe achtergrond

Wat de workshop je brengt

Je leert in deze workshop hoe je ontspannen en vrij kunt bewegen, zonder last te hebben van je gewrichten, pezen en spieren. De oefeningen uit de 18-stappen-qigong gebruiken we daarbij als leidraad.

Daarnaast ontdek je hoe je met je intentie van de lichamelijke oefeningen ínnerlijke oefeningen kunt maken. Je leert ook hoe je met je ademhaling de bewegingen kunt ondersteunen.

De 18 stappen taiji-qigong-serie is eind jaren 1970 ontwikkeld door Lin Housheng. De serie bestaat uit achttien oefeningen die eenvoudig zijn uit te voeren en die steeds een ander stukje van je lichaam in beweging zetten. Nek, schouders, rug, armen, benen: uiteindelijk heb je alles even gevoeld.

Emile heeft veel ervaring in het lesgeven en kan je heel precies ondersteunen bij het ontdekken van die vrijheid en ontspanning. Ook kan hij je laten ervaren hoe je de oefeningen met jouw lichaam kunt doen, dus precies zoals je op dat moment bent.

Praktisch

  • datum: zaterdagen 21 en 22 oktober 2023
  • locatie: Waterweg 110, De Bilt
  • tijd: 10.00 – 17.00u
:root { -webkit-user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -ms-user-select: none; -moz-user-select: none; user-select: none; }