Over Emile

Wat ik je bied

Een omgeving en mijn ervaring om

  • te ontspannen
  • te werken aan je gezondheid
  • soepeler en flexibeler te worden
  • je innerlijke kracht te ontdekken
  • je lichaamsbewustzijn te verbeteren.

Dat bewustzijn is belangrijk omdat we in toenemende mate afhankelijk zijn van onze eigen inschattingen. De wereld is veranderd, de vraagstukken zijn complexer geworden omdat ze vaak te maken hebben met grote thema’s zoals klimaat, migratie, verdeling van welvaart.

We zullen nu een eigen referentie moeten ontwikkelen. De enige referentie die je hebt zit in jezelf, en je lichaam is een van de belangrijkste sleutels om die te leren kennen.

Qigong en taiji helpen je allereerst om de sensitiviteit van je lichaam te verbeteren. Daarnaast maken de oefeningen je ook gezonder en leiden ze tot een betere lichaamscoördinatie en balans.

Zelf beoefen ik qigong en taiji sinds 1999.

Iets over mezelf

De oosterse vechtkunsten zijn al lang in mijn leven. Als kind heb ik ooit judo gedaan, en tijdens de middelbare-schooltijd heb ik een paar jaar taekwondo beoefend. Van taiji hoorde ik pas toen ik ging werken, maar na een eerste kennismaking is het me blijven boeien.

Ik heb aan de TUDelft gestudeerd (Geodesie). Daarna heb ik vijf jaar bij het Kadaster gewerkt, voordat ik in 1998 overstapte naar organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Daar heb ik de mooie en harde kanten van het adviesvak leren kennen. Ik heb een gedeeltelijke burn-out gehad die uiteindelijk een ommekeer in mijn werk bleek te zijn.

In 2007 besloot ik voor mezelf te beginnen en te werken met de mens ‘achter’ de medewerker. Toen ben ik ook gaan lesgeven, wat in 2011 heeft geleid tot de oprichting van Yin in Yang. In 2018 is daar Kracht van Zelf bijgekomen, speciaal gericht op het ontwikkelen van je innerlijke kracht en persoonlijk leiderschap.

Verder ben ik gelukkig en dankbaar voor het leven dat ik deel met mijn vriendin, en voor de lessen die ik van mijn poes heb geleerd.

:root { -webkit-user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -ms-user-select: none; -moz-user-select: none; user-select: none; }