Water Konijn

Water Konijn

Hier komen de stam Water (癸, gui) en de tak Konijn (卯, mao) samen. Het beeld van deze qi is dat van de dauw die op een lentemorgen op het gras rust.

dauw op gras

Hoe zacht kun je het hebben? Het is heel wat anders dan de yange variant van die combinatie die we in 2022 hebben gehad (Water Tijger), en die je beter kunt afbeelden als een machtige rivier door een oerwoud.

De qi van 2023 kun je vergelijken met een jong kind, een peuter nog, speels en onderzoekend, elegant, zuiver, gevoelig, fantasierijk. Het staat ook voor een nieuw begin…

Gui staat voor de mist en dauw. Je ziet het zonder dat je er echt grip op kunt krijgen. Het is er, en toch ook weer niet.
Mao staat voor de twijgjes, de bloemen. Het hoort bij het midden van de daoïstische lente (ongeveer maart). Het is ook het moment waarop de zon opkomt, symbolisch gezien, tussen 5 en 7 uur ’s morgens. En in de Chinese gezondheidskunde hoort het bij het orgaan Dikke darm.

In deze combinatie is Water (gui) in staat om het Hout (mao) te voeden. Dat maakt Water Konijn tot een gunstige combinatie, redelijk soepel.

Traditioneel behoort het tot de zes onderzoekende kolommen, waaruit je kunt afleiden dat kennis en leren belangrijk is.

Heb je Water Konijn in de jaarkolom van je Bazi-kaart (dus als je tussen februari 1963 en januari 1964 bent geboren)? Dan past de beschrijving van hierboven op hoe je overkomt op de mensen die nieuw voor je zijn. Denk daarbij aan een hoop vrienden die je op de sociale media hebt, maar ook aan familie die ver weg woont.
Is Water Konijn je dagkolom? Dan geeft het de essentie van wie je bent weer… Koning Charles van Engeland heeft dat bijvoorbeeld.

This entry was posted in bazi. Bookmark the permalink.
:root { -webkit-user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -ms-user-select: none; -moz-user-select: none; user-select: none; }