Ervaringen van leerlingen

Roos

De QiQong lessen van Emile zijn heel fijn!
Ik voel me na zijn les ontspannen en dat ik weer mijn lichaam belichaam.
Hij legt de bewegingen duidelijk uit en zijn persoonlijkheid is heel prettig en kalmerend.
Echt een feestje voor je hele systeem!

Mhiera den Blanken, acupuncturist

Ik kan de lessen van Emile van harte aanbevelen. Emile heeft een zeer diepgaande kennis van en vaardigheid in taijiquan en qigong. Niet alleen op het niveau van de bewegingen maar ook als het gaat om de energetische aspecten van deze bewegingskunsten. Daarnaast is hij een betrokken en bevlogen leraar die rekening houdt met ieders niveau. Zo blijft er altijd wat te leren. Zijn lessen zijn helder en praktisch en vooral ontzettend fijn.

Bas Janssen

Ik bracht reeds bijna 10 jaar mee aan tai chi en chi gong ervaring en ben selectief in het kiezen van mijn leraren. Ik wilde en kreeg een maatpakje aangeboden door Emile om precies de aandacht te geven aan de stof die ik wilde leren en waar het nodig was om extra begeleiding te mogen ontvangen. Emile heeft een schijnbaar onuitputtelijk arsenaal van chi gong oefeningen maar vooral specifieke oefeningen die gericht zijn op mijn persoon om meer rendement te halen en zodoende mijn groeiproces te verbeteren en versnellen. Voor mij is het altijd belangrijk geweest om te weten waar de bewegingen voor bedoeld zijn. Tai chi bewegingen vinden hun oorsprong in de krijgskunsten, om de juiste intentie in een beweging te leggen en deze correct uit te voeren vraagt aandacht en oefening. Emile laat me zien en voelen wat de bewegingen inhouden en wat het effect is als deze op een andere manier uitgevoerd worden. Zodoende is mijn sensitiviteit enorm toegenomen, niet alleen binnen de chi gong en tai chi vormen maar vooral ook naar mijzelf toe. Ik voel meer in mijn lichaam, energieker en gezonder, ben mentaal, energetisch en fysiek meer in balans. Ik ben minder vatbaar voor griep, heb minder last van sportblessures en als ik deze heb dan herstel ik sneller. Ik heb minder slaap nodig en mijn stemming is stabieler. Mijn ontwikkelproces wordt met grote stappen versneld in vergelijking met het uitsluitend bijwonen van groepslessen. Doordat we dieper op materie in kunnen gaan begrijp ik niet alleen veel meer van alle wijsheid die terug te vinden is in de oefeningen maar ik wordt vooral gemotiveerd en geïnspireerd om door te blijven gaan en deze rijkdom iedere dag te mogen (be)leven om steeds weer een betere versie van mezelf te ontmoeten.

Ankie Ruth