Ervaringen van leerlingen

stichting Care4BrittleBones

Wij hebben Emile van Yin in Yang ingehuurd voor onze sportdag voor mensen met OI (Osteogenesis Imperfecta). Emile is een vriendelijke en rustige man die probeert zijn workshop/ lessen aan te passen op de doelgroep, zodat iedereen mee kan doen.

Wij hadden een erg goede ervaring met hem deze dag, en zouden hem ook aanraden bij andere stichtingen of patiëntenverenigingen.

Yvonne

De tweedaagse workshop heeft me verrast en veel gebracht. Ik had al wel eens wat Qigong gedaan (bijvoorbeeld via youtube), maar had dan vaak het idee niet te doen wat de echte bedoeling is. Het voelde altijd moeizaam.

Op dag een van workshop was er veel aandacht voor de basishouding. Dat bleek voor mij al een behoorlijke uitdaging, misschien wel de belangrijkste uitdaging. Achteraf zie ik het meer als een uitnodiging. Want in de twee dagen die volgden lukte het steeds beter om te ervaren wat de insteek is van Qigong, het laten doorstromen van de Qi. Er was veel tijd, rust en ruimte om je de oefeningen (en de basishouding) eigen te maken en Emile gaf daarnaast individuele aanwijzingen. Ik merkte dat mijn lichaam in eerste instantie telkens terugging naar een bekend patroon, maar steeds meer ruimte gaf om iets anders te doen. Ik stond meer ontspannen, alsof mijn lichaam zich herinnerde hoe het zou kunnen zijn/of ooit geweest is. Op dag twee voelde ik warmte naar mijn benen stromen, dat was een hele fijne ervaring.

Nu, bijna twee weken later is dat nog steeds zo. De oefenserie doe ik nu regelmatig zelf thuis. De energie stroomt meer en er is meer ontspanning.

Roos

De QiQong lessen van Emile zijn heel fijn!
Ik voel me na zijn les ontspannen en dat ik weer mijn lichaam belichaam.
Hij legt de bewegingen duidelijk uit en zijn persoonlijkheid is heel prettig en kalmerend.
Echt een feestje voor je hele systeem!

Mhiera den Blanken, acupuncturist

Ik kan de lessen van Emile van harte aanbevelen. Emile heeft een zeer diepgaande kennis van en vaardigheid in taijiquan en qigong. Niet alleen op het niveau van de bewegingen maar ook als het gaat om de energetische aspecten van deze bewegingskunsten. Daarnaast is hij een betrokken en bevlogen leraar die rekening houdt met ieders niveau. Zo blijft er altijd wat te leren. Zijn lessen zijn helder en praktisch en vooral ontzettend fijn.

Bas Janssen

Ik bracht reeds bijna 10 jaar mee aan tai chi en chi gong ervaring en ben selectief in het kiezen van mijn leraren. Ik wilde en kreeg een maatpakje aangeboden door Emile om precies de aandacht te geven aan de stof die ik wilde leren en waar het nodig was om extra begeleiding te mogen ontvangen. Emile heeft een schijnbaar onuitputtelijk arsenaal van chi gong oefeningen maar vooral specifieke oefeningen die gericht zijn op mijn persoon om meer rendement te halen en zodoende mijn groeiproces te verbeteren en versnellen. Voor mij is het altijd belangrijk geweest om te weten waar de bewegingen voor bedoeld zijn. Tai chi bewegingen vinden hun oorsprong in de krijgskunsten, om de juiste intentie in een beweging te leggen en deze correct uit te voeren vraagt aandacht en oefening. Emile laat me zien en voelen wat de bewegingen inhouden en wat het effect is als deze op een andere manier uitgevoerd worden. Zodoende is mijn sensitiviteit enorm toegenomen, niet alleen binnen de chi gong en tai chi vormen maar vooral ook naar mijzelf toe. Ik voel meer in mijn lichaam, energieker en gezonder, ben mentaal, energetisch en fysiek meer in balans. Ik ben minder vatbaar voor griep, heb minder last van sportblessures en als ik deze heb dan herstel ik sneller. Ik heb minder slaap nodig en mijn stemming is stabieler. Mijn ontwikkelproces wordt met grote stappen versneld in vergelijking met het uitsluitend bijwonen van groepslessen. Doordat we dieper op materie in kunnen gaan begrijp ik niet alleen veel meer van alle wijsheid die terug te vinden is in de oefeningen maar ik wordt vooral gemotiveerd en geïnspireerd om door te blijven gaan en deze rijkdom iedere dag te mogen (be)leven om steeds weer een betere versie van mezelf te ontmoeten.

Ankie Ruth

:root { -webkit-user-select: none; -webkit-touch-callout: none; -ms-user-select: none; -moz-user-select: none; user-select: none; }